Καμικάζι ανατίναξε σήμερα παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από ξενοδοχείο στο κέντρο του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας και ένοπλοι εισέβαλαν μέσα στο κτίριο, δήλωσαν αστυνομικοί, ενώ αξιωματικός της αστυνομίας έκανε γνωστό πως τη στιγμή της επίθεσης μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονταν υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές.

«Ακούμε από μέσα πυροβολισμούς. Φοβάμαι πως οι δράστες έχουν μπει μέσα στο ξενοδοχείο», δήλωσε προς το Reuters ο αστυνόμος Φάραχ Αμπντουλάχι. «Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε για απώλειες» πρόσθεσε.

«Υπήρχαν υπουργοί και βουλευτές μέσα στο ξενοδοχείο. Είδα πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους έναν βουλευτή», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Νούρ Μοχάμεντ.

Άλλος αστυνομικός δήλωσε επίσης πως οι δράστες της επίθεσης εισέβαλαν στο κτίριο και έκανε λόγο για δύο εκρήξεις και πυροβολισμούς, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν θύματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως οι τακτικές είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί συχνά η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάμπ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο και συχνάζουν σ’αυτό επιχειρηματίες και βουλευτές.

(Φωτογραφία αρχείου)