Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία το Σάββατο στους δρόμους του Βερολίνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο να τερματιστεί η κατάληψη οικοπέδου από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη γερμανική πρωτεύουσα.

Εκτοξεύθηκαν μερικά πυροτεχνήματα καθώς διαδηλωτές, ορισμένοι ντυμένοι στα μαύρα με καλυμμένα τα πρόσωπα, έκαναν πορεία από το Κρόιτσμπεργκ στο Φρίντριχσαϊν. Η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας είχε αναπτύξει ισχυρή δύναμη για να επιτηρεί την κινητοποίηση.

Δημοσιογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου επιτόπου υπολόγισε πως οι διαδηλωτές ήταν περίπου χίλιοι.

Η κατάληψη αναμένεται να διαλυθεί τη 15η Οκτωβρίου, όμως συμμετέχοντες σε αυτή προειδοποιούν ότι δεν θα εγκαταλείψουν χωρίς αντίσταση. Τα τρέιλερ σχηματίζουν καταυλισμό σε οικόπεδο πλάι σε βομβαρδισμένο επί δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και εγκαταλελειμμένο επί των ημερών της Λαοκρατικής Δημοκρατίας κτίριο όπου βρισκόταν άλλη κατάληψη, πανκ, αναρχικών και αυτόνομων, από το 1990, η λεγόμενη Κέπι.

Είναι μια από τις τελευταίες καταλήψεις του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που απομένουν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γερμανίας. Εκεί εκτιμάται πως ζουν μόνιμα περίπου 30 άνθρωποι.

Τον Ιούνιο δικαστήριο διέταξε να εκκαθαριστεί ο χώρος αυτός περίπου 2.600 τετραγωνικών μέτρων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.