Ένας πολίτης έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη μια βόμβα που ήταν κρυμμένη κοντά σε ένα στρατόπεδο της αιγυπτιακής αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο.

Ένας άλλος άνδρας και ο 12χρονος γιος του τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή που σημειώθηκε στη δυτική έξοδο της πόλης.

Μια δεύτερη πηγή πρόσθεσε ότι η βόμβα «είχε στόχο ένα στρατόπεδο της αστυνομίας σε μια κατοικημένη περιοχή», αλλά «απέτυχε να πλήξει τον στόχο της». Οι αστυνομικοί είχαν μετατοπίσει τις εγκαταστάσεις τους σε ένα βαθμό, βάσει των διαταγών που έλαβαν από τους ανωτέρους τους μετά τις πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Αίγυπτος έχει μετατραπεί σε θέατρο ενός κύματος επιθέσεων χωρίς προηγούμενο εναντίον της αστυνομίας και του στρατού και την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές έχουν αναλάβει οργανώσεις τζιχαντιστών, η κυριότερη από τις οποίες έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι οργανώσεις αυτές λένε ότι προβαίνουν στις ενέργειες αυτές σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή εναντίον των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που είχε εκλεγεί δημοκρατικά πριν ανατραπεί από τον αιγυπτιακό στρατό την 3η Ιουλίου 2013.

Νωρίτερα σήμερα αναφέρθηκε η πυροδότηση ενός μικρής ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού, κρυμμένου μέσα σε έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή, στο κέντρο του Καΐρου, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

(φωτογραφία αρχείου)