Μια ακόμη προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων θα πραγματοποιήσει σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης, θα παραθέσει γεύμα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον ηγέτη του ψευδοκράτους της Μεγαλονήσου, Ερσίν Τατάρ. Στόχος του είναι να εξετάσει εάν και κατά πόσο οι δύο πλευρές θα μπορούσαν στην παρούσα φάση να εκκινήσουν και πάλι τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τις δύο μεριές και προφανώς έχει αντιληφθεί ότι τα σημεία που τους χωρίζουν είναι πολλά αφού η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει στην αλλαγή της βάσης του πλαισίου συζήτησης, επιθυμώντας να υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη στο νησί, εγκαταλείποντας το σενάριο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Όπως τόνισε και ο κ. Αναστασιάδης, «η αισιοδοξία μου είναι περιορισμένη, λόγω των ακραίων θέσεων τις οποίες η Τουρκία και κατ’ επέκταση ο κ. Τατάρ εκφράζουν».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.