Ο πολωνός υπουργός Άμυνας Τόμας Σιμόνιακ εκτίμησε σήμερα ότι οι προοπτικές μιας ειρηνικής επίλυσης στην ουκρανική κρίση μειώνονται ολοένα και περισσότερο, ενώ πρόσθεσε ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας αποτελεί μια μακροπρόθεσμη απειλή για την Ευρώπη.

«Οι προοπτικές μιας ειρηνικής επίλυσης της ουκρανικής κρίσης μειώνονται ολοένα και περισσότερο. Ο στόχος της Ρωσίας, τον οποίο δεν κρύβει, είναι να κλείσει τον δρόμο προς την Ευρώπη για την Ουκρανία», είπε ο Σιμόνιακ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα την εθνική ασφάλεια της Πολωνίας.

«Εκτιμώ ότι έχουμε μπροστά μας μήνες και χρόνια πολύ δύσκολους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η χρήση από τη Ρωσία στρατιωτικών μέσων και αυτό «με πολύ ανοικτό τρόπο» δημιουργεί «μια μακροπρόθεσμη απειλή για την Ευρώπη».

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Γκρεγκόρζ Σέτινα είχε δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται σήμερα σε έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στη Ρωσία έπειτα από την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης.