Αυτόματες πόρτες που ενεργοποιούνται ανέπαφα με το χέρι των εργαζομένων, θερμικές κάμερες, ένας ειδικός για την περίσταση χώρος απομόνωσης, μέχρι και ένας αυτοκαθαριζόμενος ανελκυστήρας.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις καινοτομίες που εισάγει το πρώτο αντι-Covid κτίριο γραφείων στον κόσμο, που βρίσκεται στο Βουκουρέστι.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα πέντε ορόφων και συνολικής έκτασης 15 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων το οποίο δημιούργησε η Genesis Property, μια μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία της Ρουμανίας.

Το κτιριακό συγκρότημα ονομάζεται H3 και το νοικιάζει η Ericsson για να προσφέρει στους περίπου δύο χιλιάδες υπαλλήλους της στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον όταν αυτοί κληθούν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι πόρτες σε όλο το πενταόροφο κτίριο δεν έχουν πόμολα. Αντιθέτως, υπάρχουν αυτόματες πόρτες που ενεργοποιούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενεργοποιώντας ανέπαφα με το χέρι τους τον μηχανισμό.

Azi recitim cu mare încântare articolul redactat de publicația The Guardian despre Genesis Property si clădirea H3 din…

Posted by Genesis Property on Wednesday, September 15, 2021

Στη συνέχεια, μια θερμική κάμερα εξετάζει την θερμοκρασία του υπαλλήλου και όσοι εργαζόμενοι διαπιστωθεί ότι έχουν πυρετό θα πρέπει να μπουν σε ένα ειδικό χώρο απομόνωσης μέχρι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ασφαλούς απομάκρυνσης τους από το κτίριο.

Όσοι περάσουν επιτυχώς τον έλεγχο της θερμικής κάμερας θα εισέλθουν σε έναν αυτοκαθαριζόμενο ανελκυστήρα και βγαίνοντας από αυτόν θα ενεργοποιήσουν ανέπαφα με το χέρι τους τον μηχανισμό που ανοίγει τις εισόδους.

Και αυτά είναι μόλις μερικά από τα συνολικά 135 μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που υπάρχουν στο κτίριο. Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο κτίριο κυκλοφορούν ειδικά anti-covid ρομπότ που κάνουν απολυμάνσεις των χώρων με υπεριώδη ακτινοβολία, ένας ειδικός μηχανισμός αποστείρωσης με υπεριώδη ακτινοβολία στο σύστημα εξαερισμού, μια ειδική αντιμικροβιακή βαφή στους τοίχους, ενώ υπάρχουν και κάποιοι πολύ εξειδικευμένοι μηχανισμοί απομάκρυνσης της μούχλας ή οποιουδήποτε υλικού ή οργανισμού που μπορεί να αποτελεί μια πιθανή εστία μόλυνσης.

«Το πρότζεκτ μας υποδέχεται όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες, την επιστημονική γνώση αλλά και την ψυχολογία που αναπτύσσεται στους εργασιακούς χώρους προκειμένου να ενθαρρύνει τόσο τους εργοδότες, όσο και τους υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο να επιστρέψουν στους εργασιακούς τους χώρους με απόλυτη ασφάλεια», αναφέρει ο Λίβιου Τούντορ, διευθύνων σύμβουλος της Genesis, προσθέτοντας εμφατικά ότι η εταιρεία του κατασκευάζει αυτή τη στιγμή περίπου 15 τέτοια κτίρια σε όλο τον κόσμο, ενώ καταλήγει με νόημα ότι «δεν έχει πρόβλημα να μεταβιβάσει την τεχνογνωσία αυτή και σε άλλες, ακόμη και ανταγωνιστικές, εταιρείες προκειμένου όλοι μας να επιστρέψουμε με ασφάλεια στον χώρο εργασίας μας και στην καθημερινότητά μας προ-κορονοϊού».

𝑻𝒐 𝑮𝒆𝒕 𝑷𝒆𝒐𝒑𝒍𝒆 𝑩𝒂𝒄𝒌 𝑻𝒐 𝑻𝒉𝒆 𝑾𝒐𝒓𝒌𝒑𝒍𝒂𝒄𝒆 𝑾𝒆 𝑵𝒆𝒆𝒅 𝑻𝒐 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒕𝒆 𝑯𝒆𝒂𝒍𝒕𝒉𝒚 𝑩𝒖𝒊𝒍𝒅𝒊𝒏𝒈𝒔 este convingerea noastră. Este, de asemenea,…

Posted by Genesis Property on Friday, August 6, 2021