Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας «Air Serbia« που απογειώθηκε το πρωί από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου με προορισμό τη Μπάνια Λούκα στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη επέστρεψε λίγο λεπτά μετά την απογείωση στο αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας λόγω τεχνικής βλάβης, δήλωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, Μάγια Γκεντόσεβ.

Πρόκειται για τεχνική βλάβη, τόνισε σε δηλώσεις της στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug διαψεύδοντας δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον έναν κινητήρα του αεροσκάφους.

Υπήρξε τεχνική βλάβη και το γεγονός ότι όχημα της πυροσβεστικής ήταν σταθμευμένο κοντά στο αεροπλάνο κατά την προσγείωση, είναι τυπική διαδικασία στα αεροδρόμια σε τέτοιες περιπτώσεις, διευκρίνισε η κ. Γκεντόσεβ.

Σερβικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι στο αεροσκάφος τύπου ATR με τα διακριτικά JU 100 στο οποίο επέβαιναν 20 επιβάτες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον κινητήρα, ότι ο πιλότος τον έθεσε εκτός λειτουργίας και επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα« του Βελιγραδίου, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Η υπουργός Μεταφορών της Σερβίας, Ζόρανα Μιχαϊλοβιτς δήλωσε ότι οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της «Air Serbia«.

«Έλαβα την πληροφόρηση ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον κινητήρα. Θα δούμε ποια είναι τα αίτια, καθώς οι αρμόδιοι είναι εκεί και ερευνούν το περιστατικό. Όταν θα έχουμε πληροφόρηση, θα υπάρξει ενημέρωση« ανέφερε.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Ζόραν Ίλιτς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στην πτήση συνέβη έκτακτο γεγονός και όλοι οι επιβάτες μετά την προσγείωση, με καθυστέρηση 35 λεπτών έφθασαν με άλλο αεροσκάφος στη Μπιάνα Λούκα ασφαλείς.