Σε εισαγγελείς που ειδικεύονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας ανατέθηκε η έρευνα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που στοίχισε την ζωή σε μία αστυνομικό σήμερα το πρωί κοντά στο Παρίσι, ανακοίνωσε η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αυτή η απόφαση ελήφθη κυρίως «δεδομένης της παρούσας συγκυρίας», μετά την τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων εναντίον των γραφείων της εφημερίδας Charlie Hebdo, διευκρίνισε η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Εκπρόσωπός της επισήμανε ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε αυτό το στάδιο δεν έχει εξακριβωθεί κάποια σύνδεση μεταξύ της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας και του περιστατικού με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Μονρούζ, μία κοινότητα που βρίσκεται στα βόρεια περίχωρα του Παρισιού.

«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού εξετάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα το Μονρούζ υπό το πρίσμα της παρούσας συγκυρίας, του βαρέος οπλισμού που χρησιμοποίησε ο δράστης του περιστατικού και του προσχεδιασμένου χαρακτήρα αυτής της ενέργειας που στόχευσε τις δυνάμεις επιβολής της τάξης» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Μία εκπαιδευόμενη αστυνομικός της δημοτικής αστυνομίας, μία γυναίκα ηλικίας περίπου 20 ετών, άγαμη και άτεκνη, σκοτώθηκε σήμερα και ένας δημοτικός υπάλληλος τραυματίστηκε σοβαρά στο περιστατικό αυτό με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκε περίπου 24 ώρες μετά την επίθεση εναντίον της Charlie Hebdo.

Ο δράστης, ένας άνδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με πολυβόλο και περίστροφο, εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.