Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να απορρίψει το αίτημα των Παλαιστινίων να ενταχθούν σε αυτό, διατυπώνοντας την κρίση ότι δεν προέρχεται από ένα κράτος, αλλά μια «οντότητα» η οποία συνδέεται, σύμφωνα με τον ίδιο, με μια «τρομοκρατική» οργάνωση.

«Αναμένουμε από το ΔΠΔ ότι θα απορρίψει το υποκριτικό αίτημα που υπέβαλε η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία δεν είναι ένα Κράτος, αλλά μια οντότητα που σχετίζεται με μια τρομοκρατική οργάνωση, τη Χαμάς, η οποία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου», ανέφερε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο Νετανιάχου προχώρησε στα σχόλια αυτά μετά τη συνάντηση που είχε με συνεργάτες του στο υπουργείο Αμύνης στο Τελ Αβίβ για να συζητήσουν την αντίδραση της κυβέρνησης στο αίτημα να ενταχθεί στο ΔΠΔ η Παλαιστίνη, που υπέβαλε την προτεραία ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Η κίνηση και η συνεπακόλουθη κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ μετά τις κινήσεις του Αμπάς προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε χθες ότι «αντιτάσσεται σθεναρά» στο «εντελώς αντιπαραγωγικό» αίτημα αυτό.

Χθες ο Νετανιάχου είχε υποστηρίξει πως είναι οι Παλαιστίνιοι αυτοί οι οποίοι έχουν περισσότερα να «φοβούνται» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, κι όχι το Ισραήλ.

«Αυτοί που έχουν τα περισσότερα να φοβούνται είναι (οι αξιωματούχοι) στην Παλαιστινιακή Αρχή, που σχημάτισαν μια κυβέρνηση μαζί με τη Χαμάς, μια οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική και η οποία, όπως και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, διαπράττει εγκλήματα πολέμου», είχε υποστηρίξει ο Νετανιάχου χθες βράδυ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.