Με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ , προσγειώθηκε το αεροσκάφος της εταιρείας Virgin Atlantic που είχε παρουσιάσει τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η εταιρεία «επιβεβαιώνει ότι η πτήση VS43 επέστρεψε με ασφάλεια πίσω στο Γκάτγουικ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Virgin. «Προτεραιότητά μας τώρα είναι να φροντίσουμε τους επιβάτες και το πλήρωμα», πρόσθεσε.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το αεροπλάνο, ένα Μπόινγκ 747, να προσγειώνεται κανονικά αν και έκανε μερικές αναπηδήσεις. Αμέσως μόλις ακινητοποιήθηκε το περικύκλωσαν πολλά οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Γκάτγουικ στις 13:28 (ώρα Ελλάδας) και προορισμός του ήταν το Λας Βέγκας αλλά έκανε στροφή και επέστρεψε στο Λονδίνο λίγη ώρα αφού άφησε πίσω του τα δυτικά παράλια της Βρετανίας.

Η Virgin Atlantic ανήκει κατά 51% στον ιδρυτή της, τον Βρετανό πολυεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον και κατά 49% στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines.