Mε τον πρώην πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζά συναντήθηκε ο διοικητής των Ταλιμπάν Άνας Χακάνι και ηγετικό στέλεχος του Δικτύου Χακάνι, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της οργάνωσης που προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Στη συνάντηση ο Καρζάι συνοδευόταν από τον αφγανό πολιτικό Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, επικεφαλής, μέχρι πρόσφατα, του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Συμφιλίωσης και υπουργό Εξωτερικών (2001-2005).

Το Δίκτυο Χακάνι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποτελεί σημαντική συνιστώσα του κινήματος των Ταλιμπάν. Με προπύργιο την μεθόριο με το Πακιστάν, η ένοπλη οργάνωση θεωρείται υπεύθυνη για μερικές από τις αιματηρότερες επιθέσεις στο Αφγανιστάν.

Ταυτόχρονα, αξιωματούχος των Ταλιμπάν ανακοίνωσε ότι η ηγετική ομάδα του ισλαμιστικού κινήματος θα έλθει σε επαφή με κορυφαία μέλη προηγούμενων αφγανικών κυβερνήσεων τις προσεχείς 48 ώρες.

«Είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς ότι οι Ταλιμπάν θα περιλάβουν μέλη προηγούμενων κυβερνήσεων στην νέα αφγανική κυβέρνηση», διευκρίνισε.