Στην επιφάνεια έφεραν ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης το αρχαιότερο θύμα επίθεσης καρχαρία.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ένας σκελετός ηλικίας 3.000 ετών στην Εσωτερική Θάλασσα της Ιαπωνίας, με την ανάλυσή του να αποκαλύπτει 800 πληγές, καμία από τις οποίες δεν είχε σημάδια ανάρρωσης, γεγονός που υποδεικνύει πως η αναμέτρηση αυτή ήταν μάλλον θανατηφόρα.

Τα οστά βρέθηκαν στο αρχαιολογικό σημείο Tsukumo Shell στο οποίο ξεκίνησαν ανασκαφές από τον 20ο αιώνα. Τα τραύματα του σκελετού όμως παρέμεναν έως τώρα ανεξήγητα.

Τα τραύματα του άντρα, γνωστός ως Tsukumo No.24, προήλθαν από κάτι μυτερό και κυρτό, κάτι που δε συνάδει με τα εργαλεία εκείνης της εποχής. Επιπλέον, έλειπε το αριστερό χέρι και το δεξί πόδι. Οι αρχαιολόγοι στράφηκαν στο θαλάσσιο βιολόγο George Burgess.

Η ανάλυση των ερευνητών έδειξε πως ο άντρας ήταν μεσήλικας και έζησε κάπου μεταξύ του 1370 και 1010 π.Χ. Το πτώμα του ανακτήθηκε λίγο μετά την επίθεση και θάφτηκε στο νεκροταφείο από την κοινότητά του. Παρόλη τη φαινομενική βιαιότητα της επίθεσης, οι ερευνητές πιστεύουν πως ο θάνατος του άντρα ήταν πολύ γρήγορος. Οι αρτηρίες του κόπηκαν στην αρχή της επίθεσης, οδηγώντας σε θάνατο από υποογκαιμική καταπληξία, ένα σοκ του σώματος που παθαίνει όταν χάνει τουλάχιστον το 1/5 του αίματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.