Να αφοσιωθεί στην πολιτική της Πολωνίας έχει αποφασίσει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Όπως ανακοίνωσε, θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Υπενθυμίζεται πως μια ημέρα πριν ανακοίνωσε την επιστροφή του στην εγχώρια πολιτική ως ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Τούσκ κατείχε την προεδρεία του ΕΛΚ από το 2019, ενώ τόνισε ότι οι συζητήσεις για τη διαδοχή του θα γίνουν το φθινόπωρο.

«Φυσικά, επισήμως, μπορώ να είμαι ο επικεφαλής του κόμματος… και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ενώνει πολλά ευρωπαϊκά κόμματα», ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Όμως, όπως το έχω πει, πρόθεσή μου είναι να εμπλακώ 100%, όχι 90% ούτε 80% στις υποθέσεις της Πολωνίας, επομένως έχω ήδη ενημερώσει τους εταίρους μου, πρωθυπουργούς και προέδρους από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα… ότι αποφάσισα να επιστρέψω στην πολιτική της Πολωνίας», σημείωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.