Μια υπόθεση με έντονο υπόβαθρο και αρκετά ιδιάζουσα πλοκή έρχεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη της Ιταλίας -και όχι μόνο. Συμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από τη γειτονική χώρα, μια 50χρονη γυναίκα, μετά από τέσσερις εβδομάδες φαρμακολογικού κώματος, άρχισε να παρουσιάζει σημεία βελτίωσης, ωστόσο υπάρχει κάτι που μπορεί να τη βλάψει σημαντικά.

Η Πάολα Πίρας, από το Τορτολί της Σαρδηνίας, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από επίθεση του πρώην συντρόφου της, ενός Πακιστανού 30 ετών, ο οποίος προσπάθησε να τη δολοφονήσει. Τη μαχαίρωσε 18 φορές, με πρωτοφανή βία, σε όλα τα ζωτικά της όργανα, και το ότι η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει, σύμφωνα με τους γιατρούς, «αποτελεί σχεδόν θαύμα».

Η ιστορία της Πάολα έχει προκαλέσει συγκίνηση σε όλη την Ιταλία. Διότι τη στιγμή που ο πρώην σύντροφός της αποφάσισε να της επιτεθεί (δεν δεχόταν το τέλος του δεσμού τους), ο γιός της γυναίκας, 19 ετών, την προστάτεψε με το σώμα του. Είχε γεννηθεί απο τον πρώτο της γάμο, και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στη μητέρα του.

Σήμερα, η 50χρονη, μόλις ξύπνησε ζήτησε να μιλήσει με τον Μίρκο, με τον γιό της. Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ιταλία, προς το παρόν, οι ψυχολόγοι και οι γιατροί του νοσοκομείου δεν της είπαν τη σκληρή αλήθεια.

Οι γιατροί φοβούνται ότι αν, σε αυτή την φάση, η γυναίκα μάθει την είδηση του τραγικού χαμού του γιού της, η υγεία της μπορεί να επιδεινωθεί επικίνδυνα. Προς το παρόν, περιμένουν να σταθεροποιηθεί, και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να βρουν τα κατάλληλα λόγια, για να περιγράψουν μια ακόμη ιστορία βίας σε βάρος των γυναικών και των οικογενειών τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.