Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα από τον κύκλο των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα, εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυπριανού, «η Ελλάδα είναι το βασικότερο στήριγμα στον αγώνα μας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων, ειδικά σε μια περίοδο, όπως αυτή, που τα θέματα είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων».

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ζήτημα, ο κ. Κυπριανού τόνισε την ανάγκη πρώτα να ξεπεραστεί η κρίση (με ενέργειες της Τουρκίας) και στη συνέχεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο γγ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι έχει τεράστια σημασία, οι ενέργειες που γίνονται να οδηγούν σε αποκλιμάκωση της έντασης, για να συμπληρώσει ότι αποτελεί κοινή προσέγγιση (κυπριακής και ελληνικής πλευράς) πως δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς, θα πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία των πολιτικών που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε ότι πρέπει να επιδιωχθεί η συνεργασία των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο (χώρες του Νότου) για να σταλθεί ένα ισχυρό μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων.

Επιπλέον, ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι «οι τράπεζες θα πρέπει, επιτέλους, να στηρίξουν την πραγματική οικονομία» μέσα από τη μείωση των επιτοκίων και την αναδιάρθρωση των δανείων (στην Κύπρο τα «κόκκινα» δάνεια είναι το 52% του συνόλου) και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι κατασχέσεις κατοικιών.