Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα κοντά στη Σεούλ, στη διάρκεια μιας συναυλίας σε ανοικτό χώρο όταν κατέρρευσε το φρεάτιο τους εξαερισμού πάνω στο οποίο βρίσκονταν εξαιτίας του βάρους τους, μετέδωσε η νοτιοκορεατική δημόσια τηλεόραση.

Οι θεατές αυτοί είχαν στριμωχτεί στη σχάρα του φρεατίου προσπαθώντας να δουν καλύτερα τη σκηνή στη διάρκεια συναυλίας που πραγματοποιούνταν στην πόλη Σεονγκνάμ κοντά στη Σεούλ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Οι διασώστες έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 16 ανθρώπων, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος, καθώς κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 25 άνθρωποι έπεσαν από ύψος μεγαλύτερο των 10 μέτρων μέχρι τον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κάτω από το φρεάτιο του εξαερισμού, διευκρίνισε το δίκτυο YTN.

Ένα βίντεο που τράβηξε ένας από τους παριστάμενους δείχνει τους θεατές σε κατάσταση σοκ να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το φρεάτιο που κατέρρευσε, ενώ το συγκρότημα συνέχιζε να τραγουδά στη σκηνή, χωρίς να έχουν αντιληφθεί το τραγικό συμβάν.

Περίπου 700 άνθρωποι βρίσκονταν στη συναυλία του γυναικείου συγκροτήματος 4Minute η οποία πραγματοποιούνταν σε ένα εμπορικό κέντρο, ενώ σύμφωνα με το YTN η πλειονότητα των θυμάτων είναι φοιτητές.

Εξάλλου όπως διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο οι διοργανωτές της συναυλίας είχαν ζητήσει επανειλημμένα από τους ανθρώπους που είχαν σταθεί στη σχάρα να απομακρυνθούν εξαιτίας του φόβου κατάρρευσης.


Το γυναικείο συγκρότημα «4Minute»