Τρεις συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών στη Βρετανία

Με χειροπέδες στο κεντρικό Λονδίνο για υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών


ΚΟΣΜΟΣ
11:48
14/10/2014
Τρεις συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών στη Βρετανία
loading

Τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν από τη βρετανική αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με την ισλαμιστική τρομοκρατία, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ.

Οι άνδρες, ηλικίας 21,24 και 25 ετών, συνελήφθησαν στο κεντρικό Λονδίνο ως ύποπτοι για προμήθεια υλικού, προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Την περασμένη εβδομάδα, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας, περιλαμβανομένων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή ασφαλείας που γνωρίζει την υπόθεση, η αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως να απέτρεψε επίθεση με στόχους στη Βρετανία, η οποία βρισκόταν στα αρχικά στάδια σχεδιασμού. Τρεις από τους υπόπτους εξακολουθούν να κρατούνται από την αστυνομία, αλλά δύο αφέθηκαν χθες ελεύθεροι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνώνται τέσσερις κτιριακές εγκαταστάσεις στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Τον Αύγουστο, η Βρετανία αύξησε το επίπεδο διεθνούς τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό», το δεύτερο υψηλότερο στη σχετική κλίμακα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εθεωρείτο εξαιρετικά πιθανή μία επίθεση. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που προελαύνουν στο Ιράκ και στη Συρία συνιστούν επίσης έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει