Τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν από τη βρετανική αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με την ισλαμιστική τρομοκρατία, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ.

Οι άνδρες, ηλικίας 21,24 και 25 ετών, συνελήφθησαν στο κεντρικό Λονδίνο ως ύποπτοι για προμήθεια υλικού, προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Την περασμένη εβδομάδα, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας, περιλαμβανομένων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή ασφαλείας που γνωρίζει την υπόθεση, η αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως να απέτρεψε επίθεση με στόχους στη Βρετανία, η οποία βρισκόταν στα αρχικά στάδια σχεδιασμού. Τρεις από τους υπόπτους εξακολουθούν να κρατούνται από την αστυνομία, αλλά δύο αφέθηκαν χθες ελεύθεροι. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνώνται τέσσερις κτιριακές εγκαταστάσεις στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Τον Αύγουστο, η Βρετανία αύξησε το επίπεδο διεθνούς τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό», το δεύτερο υψηλότερο στη σχετική κλίμακα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εθεωρείτο εξαιρετικά πιθανή μία επίθεση. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που προελαύνουν στο Ιράκ και στη Συρία συνιστούν επίσης έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.