Με εξωτερικές δραστηριότητες το 53% των ευρωβουλευτών

Ετησίως τους αποφέρουν έως και 18,3 εκατ. ευρώ


ΚΟΣΜΟΣ
15:32
13/10/2014
Με εξωτερικές δραστηριότητες το 53% των ευρωβουλευτών
1
loading

Διαφάνεια στις δραστηριότητές τους εκτός Ευρωβουλής, οι οποίες τους αποφέρουν σημαντικές απολαβές, πρέπει να επιδεικνύουν τα  μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως τόνισε το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Διεθνούς Διαφάνειας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωπαϊκού Γραφείου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, 398 ευρωβουλευτές (53% του συνόλου των ευρωβουλευτών) είχαν εξωτερικές δραστηριότητες που τους απέφεραν έως και 18,3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι 175 ευρωβουλευτές είχαν απολαβές τουλάχιστον 500 ευρώ μηνιαίως από εξωτερικές δραστηριότητες, 12 ευρωβουλευτές ξεπέρασαν σε κέρδη τα 10.000 μηνιαίως ενώ ένας ευρωβουλευτής δήλωσε ότι είχε 68 διαφορετικές δραστηριότητες.

Στο ερώτημα κατά πόσο οι δραστηριότητες αυτές έρχονται σε αντίθεση με το ρόλο του ευρωβουλευτή, από το γραφείο της Διεθνούς Διαφάνειας διευκρινίστηκε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο λόγω της έλλειψης διαφάνειας που υπάρχει. Συνολικά, δηλώθηκαν από τους ευρωβουλευτές 1210 διαφορετικές εξωτερικές δραστηριότητες και οι επισημάνσεις τύπου «σύμβουλος», «freelancer», «μάνατζερ» δεν επιτρέπουν την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αναφέρει η Διεθνής Διαφάνεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χρήστος

    Ρεπορτάζ χωρίς λινκ;
    Κρίμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει