Δεν στηρίζουν οι ΗΠΑ το γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητεί κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα στηρίξουν ενέργειες που υπονομεύουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διπλωματική αποστολή στον ΟΗΕ, αντιδρώντας στο γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ήμασταν σαφείς και συνεπείς ότι επικεντρωνόμαστε σε συνεχείς εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας και ότι δεν θα υποστηρίξουμε ενέργειες που πιστεύουμε ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες για μια αποκλιμάκωση», είπε μια εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβίβασε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε συνομιλία που είχαν σήμερα Τετάρτη (19/5) την προσδοκία του για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Γάζα μέσα στην ημέρα.