«Στη Στουτγάρδη, το Ντόρτμουντ, τη Νυρεμβέργη, την Ερφούρτη περίπου 100.000 συνδικαλιστές διαδήλωσαν κατά των κοινωνικών αδικιών», δήλωσε η συνομοσπονδία γερμανικών συνδικάτων DGB.

Με σύνθημα: «η κοινωνική δικαιοσύνη είναι άλλο πράγμα. Χρειαζόμαστε μία νέα πολιτική» οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης που, σύμφωνα με τους ίδιους, φορτώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στους οικονομικά ασθενέστερους.

«Οι συνθήκες εργασίας και η ζωή των ανθρώπων χειροτερεύουν», κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν και για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια που είναι τώρα στα 67, για τις μειώσεις στον τομέα της υγείας και για τους μικρούς μισθούς.

Το CDU, το κόμμα της Μέρκελ, διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό του από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου στην Καρλσρούη και τη Δευτέρα η καγκελάριος αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματος. Αν και η επανεκλογή της θεωρείται βέβαιη μία μείωση της υποστήριξης της ηγεσίας της θα τονίσει τα ποσοστά δυσαρέσκειας που υπάρχουν στο κόμμα προς το πρόσωπό της.