H ανακοίνωση του διαζυγίου των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έστειλε ρίγη συγκίνησης ακόμα και στην Κίνα.

Όπως μεταδίδει το CNN, εκατομμύρια Κινέζοι βγήκαν στα κοινωνικά μέσα για να μιλήσουν για τον χωρισμό, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους.

Τι φοβούνται; Πως με το διαζύγιο μπορεί να σταματήσει το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο των Γκέιτς.

«Εσύ και η Μελίντα έχετε τεράστια συνεισφορά σε ανθρώπους παντού στον κόσμο. Ακόμα και αν δεν είστε μαζί στο μέλλον, ελπίζω το ίδρυμά σας να συνεχίσει να βοηθά ακόμα περισσότερους ανθρώπους», έγραψε κάποιος στο κοινωνικό μέσο Weibo, την κινεζική εκδοχή του Twitter, αντιδρώντας στα νέα. Αντίστοιχα μηνύματα εμφανίστηκαν κατά χιλιάδες.

Το hashtag για το διαζύγιο του Μπιλ Γκέιτς στο Weibo είχε πάνω από 830 εκατ. views, προκαλώντας εκατομμύρια συζητήσεις.

Οι κινέζοι χρήστες δεν ανησυχούν για το πώς θα χωρίσει το ζευγάρι την περιουσία τους, παρά μόνο μήπως σταματήσουν το φιλανθρωπικό τους έργο. Φοβούνται πως το διαζύγιο θα επηρεάσει τη λειτουργία του ιδρύματος Bill and Melinda Gates.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πολύ αγαπητός στην Κίνα και οι σχεδόν τετραπλάσιοι followers του στο Weibo από άλλους γκουρού του τεχνολογικού κόσμου αυτό ακριβώς αποδεικνύει.

Ο Kai-fu Lee, συνεργάτης του Γκέιτς και ο άνθρωπος που έστησε το Microsoft Research Lab Asia, δήλωσε πως οι Κινέζοι δεν ήθελαν να πιστέψουν πως το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει