Για 40 ολόκληρα χρόνια απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία σε 122 ξένους πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Μόσχα.

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής της Κύριας Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδια για ζητήματα μετανάστευσης Ντμίτρι Σεργκιένκο, μεταδίδει το ρωσικό ιεδησογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ωστόσο ο Ρώσος αξιωματούχος δεν διευκρίνισε σε ποιες συγκεκριμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι ξένοι πολίτες, λέγοντας ότι από τις αρχές του 2021 έχει υποβάλει δέκα αιτήσεις για πολίτες που θεωρούνται ανεπιθύμητοι και για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι συμμετείχαν σε εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Τον Φεβρουάριο, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, μετά την μετατροπή της ποινής του Αλεξέι Ναβάλνι από αναστολή σε φυλάκιση, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πολίτη της Γαλλίας Σιρίλ Ντανιέλ και τον πολίτη της Συρίας Μοχαμάντ Ζααράφ, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ντανιέλ είχε δηλώσει τότε στο Interfax , ότι δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις , αλλά βρέθηκε τυχαία στον χώρο των διαδηλώσεων. Εν συνεχεία το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 ημερών , ενώ στον Ζααράφ επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ρουβλίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.