Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός συγγενών θα ακολουθεί αύριο τη σορό του πρίγκιπα Φίλιππου, και μεταξύ αυτών θα είναι οι εγγονοί του, πρίγκιπας Γουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι. Ωστόσο έχει προβλεφθεί τα δύο αδέλφια, που δεν είναι πια και τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, να μην βρεθούν δίπλα δίπλα.

Θα τους χωρίζει ο ξάδελφός τους Peter Phillips, όπως γράφει η Daily Mail. Και όταν το φέρετρο μεταφέρεται μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνσδορ, ο Γουίλιαμ θα προχωρήσει μπροστά από τον αδελφό του, καθώς θα καθίσουν χωριστά.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, κάποιοι βλέπουν την εξέλιξη αυτή ως χαμένη ευκαιρία να επιδειχθεί η ενότητα της βασιλικής οικογένειας, με φόντο την απώλεια του 99χρονου Φιλίππου. Άλλοι διερωτώνται εάν ο «διαχωρισμός» Γουίλιαμ και Χάρι γίνεται κατόπιν αιτήματός τους.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ ανέφερε πως πρόκειται για κηδεία και οι συνεννοήσεις αυτές έχουν συμφωνηθεί και αντανακλούν την επιθυμία της βασίλισσας.

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι βρέθηκαν μαζί σε δημόσια εκδήλωση τον περασμένο Μάρτιο, και μετά βίας αντάλλαξαν ματιά, καθώς είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Megxit.

Οι σχέσεις των δύο αδελφών επιβαρύνθηκαν περαιτέρω μετά την εκρηκτική συνέντευξη του ζεύγους Χάρι – Μέγκαν στην Όπρα, όπου εξαπέλυσαν επίθεση σε μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κάποιοι ήλπιζαν σιωπηλά η απώλεια του παππού τους, που και οι δύο αγαπούσαν βαθιά, να αποτελέσει την εκκίνηση για μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης.

Η αυριανή ημέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τα δύο αδέλφια, ξυπνώντας μνήμες από την επώδυνη κηδεία της μητέρας τους, όταν βάδισαν πίσω από το φέρετρό της, σε ηλικία μόλις 15 και 13 ετών.

Λεπτομέρειες για την τελετή

Η κηδεία του Φίλιππου θα γίνει στις 3 αύριο το απόγευμα, και σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί:

Η βασίλισσα θα φοράει μάσκα, θα τηρήσει αποστάσεις από την οικογένειά της και θα ακολουθήσει το φέρετρο του επί 73 χρόνια συζύγου της μέσα στην Bentley της.

-Οι άνθρωποι που θα παραβρεθούν στην κηδεία είναι όλοι συγγενείς του πρίγκιπα Φίλιππου, τα παιδιά και τα εγγόνια του και στενοί συγγενείς, σύνολο 30 άτομα.

-Η μόνη που θα είναι παρούσα χωρίς να είναι μέλος της οικογένειας είναι η στενή του φίλη Countess Mountbatten of Burma, Penny Knatchbull

-Άλλοι γαλαζοαίματοι δεν προσκλήθηκαν καθώς λόγω κορονοϊού ο μέγιστος αριθμός των προσκεκλημένων φτάνει τους χίλιους.