Μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε με τη σύζυγό του Μέγκαν και η οποία προκάλεσε τριγμούς στη βρετανική βασιλική οικογένεια, ο πρίγκιπας Χάρι θα περπατήσει μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Ουίλιαμ πίσω από το φέρετρο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος θα κηδευτεί το Σάββατο.

Ειδικός σε θέματα που αφορούν τη βρετανική βασιλική οικογένεια σημειώνει πως το γεγονός αυτό θα φέρει «οδυνηρές μνήμες» από την απώλεια της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο 38χρονος Δούκας του Κέμπριτζ και ο 36χρονος Δούκας του Σάσεξ θα βρεθούν και πάλι μαζί για να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών την περασμένη Παρασκευή.

Μιλώντας στο FEMAIL, η ειδικός Penny Junor εξήγησε πως η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου το Σάββατο στο Ουίνδσορ θα φέρει πίσω «δύσκολες μνήμες» από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα για τους Ουίλιαμ, Χάρι και Κάρολο.

Μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, οι Ουίλιαμ και Χάρι είχαν περπατήσει πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους. Ο πατέρας τους, πρίγκιπας Κάρολος, και ο παππούς τους περπατούσε μαζί τους στον δρόμο προς το Αβαείο του Ουέστμινστερ.

«Αναμένεται να είναι μια πολύ φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή για την οικογένεια. Είμαι σίγουρη ότι περπατώντας πίσω από το φέρετρο του παππού τους θα φέρει δύσκολες μνήμες για τον Ουίλιαμ και τον Χάρι από την απώλεια της μητέρας τους. Πιθανότατα και για τον πατέρα τους», είπε η Junor, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Ο Δούκας του Εδιμβούργου (σ.σ. Φίλιππος) ήταν εκεί, περπατούσε μαζί τους και τους έδινε όλο το κουράγιο που χρειάζονταν για να βγάλουν τη μέρα», συνέχισε.

Τι θα γίνει στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, την οποία σχεδίασε ο ίδιος, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο το Σάββατο. Χάρι και Ουίλιαμ εξέδωσαν συγκινητικές ανακοινώσεις χθες για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, και αναμένεται να σταθούν δίπλα δίπλα στην τελετή.

Η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα τοποθετηθεί σε ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, το οποίο ο ίδιος βοήθησε να σχεδιαστεί, για να τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Το όχημα θα προχωρήσει αργά στην περιοχή του κάστρου πριν από την κηδεία, καλυμμένο με τη σημαία του, ένα στεφάνι από λουλούδια, το ναυτικό του καπέλο και το σπαθί του.

Η μεταφορά από την είσοδο του κάστρου του Ουίνδσρο μέχρι το παρεκκλήσι θα διαρκέσει 8 λεπτά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή, ακολουθώντας το φέρετρο, μαζί με έξι εργαζόμενους για την οικογένεια του Φίλιππου.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Βασιλικού Ναυτικού και της Αεροπορίας. Όταν το φέρετρο φτάσει στο παρεκκλήσι, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Τα περισσότερα άτομα από την ακολουθία δεν θα μπουν στο παρεκκλήσι για την κηδεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θα μπουν μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ο γραμματέας του Δούκα, Archie Miller Bakewell.

Περίπου 30 συγγενείς αναμένεται να παραβρεθούν στην κηδεία. Στους Βρετανούς έχει δοθεί η οδηγία να μείνουν στα σπίτια του και να παρακολουθήσουν την κηδεία από την τηλεόραση.