Δύο κορίτσια από την Αυστρία έφυγαν από το σπίτι τους τον Απρίλιο για να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι μία από τις κοπέλες είναι νεκρή.

Στις 10 Απριλίου του 2014, η 16χρονη Samra Kesinovic και η 15χρονη η Sabina Selimovi εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους στη Βιέννη της Αυστρίας.

Παρά τις εκκλήσεις των οικογενειών τους και τις προσπάθειες της Ιντερπόλ, το κορίτσια δεν κατάφεραν να εντοπιστούν. Ωστόσο, οι ίδιες έδωσαν το «παρών» στα social media, αναρτώντας συχνά φωτογραφίες από τη νέα τους ζωή.

Σε κάποιες από τις εικόνες οι έφηβες απεικονίζονταν με καλάσνικοφ στα χέρια, ενώ σε κάποιες άλλες πόζαραν περιτριγυρισμένες από ένοπλους άντρες.

Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι κομμάτι της προπαγάνδας των τζιχαντιστών για να πείσουν κι άλλα νεαρά κορίτσια να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, σύμφωνα με τη New York Dailynews.

Οι ίδιες υποστήριζαν ότι είχαν πάει στη Συρία για έναν «ιερό πόλεμο», όμως, νέες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τη Δευτέρα αναφέρουν ότι μια από τις κοπέλες είναι νεκρή. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ούτε ποιο από τα δύο κορίτσια έχασε τη ζωή του, ωστόσο, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας «οι γονείς ενός εκ των δύο νεαρών ενημερώθηκαν ότι η κόρη τους είναι νεκρή».


Για την ώρα, πάντως, τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες με καταγωγή από τη Βοσνία στη Συρία είναι άγνωστα, αν και μετά την εξαφάνισή του έγινε γνωστό ότι είχαν επαφές με νεαρούς από την Τσετσενία.

Μάλιστα η αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο κορίτσια που ήταν έτοιμα να εγκαταλείψουν την Αυστρία και να ακολουθήσουν τα βήματα των δύο εξαφανισμένων κοριτσιών.