Μια γυναίκα από το Μπερκ-σιρ-Μερ της βόρειας Γαλλίας, που ζητούσε να της επιστραφούν τα προσωπικά αντικείμενα του συζύγου της ο οποίος είχε αυτοκτονήσει στο χώρο εργασίας του, έλαβε μέσα σε ένα δέμα το… σχοινί που είχε χρησιμοποιήσει για να απαγχονιστεί.

Η χήρα, η Λιζιάν Ρεμπούλ, η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην εργοδότη του αυτόχειρα, είχε γράψει κατ’ επανάληψη στη διεύθυνση του εργοστασίου όπου εργαζόταν ο άντρας της. Σε όλες τις επιστολές ζητούσε να της επιστραφούν τα προσωπικά αντικείμενά του που φυλάσσονταν στο ερμάριό του.

«Στις 13 Ιουνίου έλαβα ένα δέμα βάρους 8 κιλών. Μέσα υπήρχαν ένα μπλουζάκι, παπούτσια, ένα κουτί με μολύβια… και ένα σκοινί. Μπορείτε να φανταστείτε το σοκ που έπαθα» αφηγήθηκε η Λιζιάν στην τοπική εφημερίδα La Voix du Nord. Ο διευθυντής της εταιρείας από την πλευρά του έκανε λόγο για «μεγάλη γκάφα».

«Η αστυνομία μας είχε ζητήσει να συγκεντρώσουμε τα προσωπικά αντικείμενα του συζύγου σας και το σκοινί για την περίπτωση που τα χρειάζονταν οι αστυνομικοί για την έρευνά τους. Μετά το δικό σας αίτημα, στείλαμε το δέμα που είχαμε ετοιμάσει χωρίς να ελέγξουμε το περιεχόμενό του», έγραψε σε μια επιστολή του προς τη χήρα, με την οποία ζητούσε συγγνώμη για το μακάβριο λάθος.