Απογοητευτική, αν και αυξάνεται σταδιακά, παραμένει η ζήτηση για για εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία χορηγεί τρία εμβόλια με γνωστότερο το Sputnik V.

Η Μόσχα έχει δώσει επίσης έγκριση για δύο άλλα εμβόλια, τα EpiVacCorona και CoviVac, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Πράγματι, η ζήτηση είναι μικρή, αλλά θα αυξηθεί. Αυξάνεται σταδιακά» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για τις πιθανές αιτίες του φαινομένου, ο ίδιος απάντησε ότι η ερώτηση αυτή θα πρέπει να απευθυνεί στους ειδικούς της υγείας.

«Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να αναλύσει αυτούς τους λόγους, είναι μάλλον ζήτημα των γιατρών, εκείνων που αναλύουν την συνολική ζήτηση για εμβολιασμούς … και (ζήτημα) της στάσης του πληθυσμού γενικώς ως προς τους εμβολιασμούς» σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε σήμερα ότι πάνω από 820.000 κάτοικοι της πόλης αυτής των περίπου 13 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 8.944 νέα κρούσματα κορονοϊού, περιλαμβανομένων 2.455 στην Μόσχα, με τα οποία ο επίσημος αριθμός κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 4.675.153.

Η κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης της πανδημίας ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 398 άνθρωποι από covid-19 με τους οποίους ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 104.398.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, που κρατάει ξεχωριστά αρχεία, δίνει άλλον απολογισμό νεκρών, πολύ μεγαλύτερο, ο οποίος ξεπερνάει τους 225.00, από τον Απρίλιο 2020 ως τον Φεβρουάριο 2021.