Υπέρ της εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων κατά των θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ τάσσεται η πλειοψηφία των Αμερικανών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του CNN που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Περισσότερες αεροπορικές επιθέσεις υποστηρίζουν τα τρία τέταρτα και πλέον των ερωτηθέντων, ενώ το 62% τάχθηκε υπέρ της αποστολής περισσότερης στρατιωτικής βοήθειας. Το 83% τάχθηκε υπέρ της αποστολής περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Ωστόσο, το 61% αντιτίθεται στην αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων, ενώ το 38% είναι υπέρ.

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη ότι 70% των Αμερικανών φοβούνται ότι το Ισλαμικό Κράτος αντιπροσωπεύει μία ευθεία απειλή, με δυνατότητα να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε σε συνέντευξή του που προβλήθηκε την Κυριακή ότι δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο πλαίσιο του σχεδίου του για την αντιμετώπιση της οργάνωσης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.