Τζακάρτα: Μέσα σε 5.472 σελίδες, ένα ακόμη βιβλίο για τη ζωή του Μπαράκ Ομπάμα, επιχειρεί να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της ζωής του, ενώ ο συγγραφέας του, από την Τζακάρτα, ελπίζει να ενδιαφερθεί γι’ αυτό ακόμη και ο Λευκός Οίκος.

Οι Ινδονήσιοι, που έχουν πάθος με τα ρεκόρ, το κατέγραψαν ως το πιο πολυσέλιδο βιβλίο του κόσμου.

Με τίτλο «Η Συλλογή, ο Ομπάμα και ο Πλουραλισμός» το βιβλίο του σκηνοθέτη Ντέμιεν Ντιμάτρα κυκλοφόρησε τώρα, ώστε να συμπέσει με την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

Μέσα από τις σελίδες του σκληρόδετου βιβλίου, ο συγγραφέας αναφέρεται στη ζωή του Ομπάμα στην Τζακάρτα, όπου πέρασε περίπου τέσσερα χρόνια ως παιδί με την ανθρωπολόγο μητέρα του, το 1967.

Ο Τζέγια Σουπράνα, ο διευθυντής του Μουσείου των Ρεκόρ της Ινδονησίας, είπε ότι το μέγεθος του βιβλίου καταρρίπτει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που μέχρι σήμερα κατείχε το έργο της Αγκάθα Κρίστι “The Complete Miss Marple,” με 4.032 σελίδες.

Ο συγγραφέας του σίγουρα… πάσχει από «Ομπαμαμανία» αφού έχει ήδη ολοκληρώσει επτά βιβλία και μία ταινία με θέμα τον Ομπάμα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.