Διπλασιάστηκε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί στην Ουκρανία, εξαιτίας των μαχών και έφτασε τουλάχιστον τις 260.000, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Καθώς οι μάχες συνεχίζονται, στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ και νότια της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ανησυχούμε πολύ για τον κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω έξοδος», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής του γραφείου της Αρμοστείας για την Ευρώπη.

«Ο Ύπατος Αρμοστής Αντόνιο Γκουτέρες ανησυχεί πολύ για τον κίνδυνο περαιτέρω εκτοπισμών μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σ’ αυτό το τμήμα της χώρας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, εκτός από τους 260.000 εκτοπισμένους μέσα στην Ουκρανία, άλλοι 260.000 άνθρωποι έχουν ζητήσει άσυλο ή καθεστώς πρόσφυγα στη Ρωσία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Έιντριαν Έντουαρντς. Μια προηγούμενη εκτίμηση της Αρμοστείας, στις 20 Αυγούστου, έκανε λόγο για 190.000 εκτοπισμένους στο εσωτερικό της Ουκρανίας.