Ένα ζευγάρι που γνωρίστηκε στην εφηβεία 10 χρόνια πριν από την έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, γιορτάζει τώρα 80 χρόνια γάμου.

Οι Maurice και Helen Kaye, από το Bournemouth της Βρετανίας, ερωτεύτηκαν το 1929, όταν εκείνος ήταν 17 και εκείνη 16 ετών αντίστοιχα.

Το ζευγάρι, που είναι τώρα 102 και 101 ετών, εκμυστηρεύτηκε στο BBC το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο: να είναι ανεκτικοί και να είναι πρόθυμοι να «συγχωρούν και να ξεχνούν».
Το ζευγάρι, που είναι το μακροβιότερο παντρεμένο ζευγάρι της Βρετανίας, σχεδιάζει να γιορτάσει την 80η επέτειό τους με τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα.

Ερωτηθείς για το αν ο πολυετής γάμος τους οφείλεται σε τύχη ή στη μοίρα, η Helen Kaye είναι ξεκάθαρη: «Ποτέ δε μπορείς να προγραμματίσεις κάτι. Πόσο μάλλον να προγραμματίσεις 80 χρόνια. Ηταν πιστεύω η μοίρα μας».

Οσο για το μυστικό που τους συνδέει τόσα χρόνια μαζί, αυτό το αποκαλύπτει ο αιωνόβιος σύζυγος: «Πάντα να συμφωνεί ο σύζυγος με τη γυναίκα του… Δε πίστευα ότι θα άντεχε ούτε μια εβδομάδα, αλλά τελικά αντέχει εδώ και 80 χρόνια. Δεν πρέπει να φέρεσαι σκληρά στον άλλον και αν πρέπει να κάνεις λίγο πίσω, να το κάνεις».