Όποιος έχει δει την ταινία «Πρώτη φορά, κάθε φορά» (2004), αποκλείεται να έχει ξεχάσει τη Λούσι (Ντρου Μπάριμορ), η οποία πάσχει από απώλεια προσωρινής μνήμης και δεν θυμάται τίποτα από τον Χένρι (Άνταμ Σάντλερ), ο οποίος αναγκάζεται να κερδίζει τον έρωτά της κάθε μέρα από την αρχή.

Τι σχέση έχει αυτό με την πραγματική ζωή; Το ίδιο ακριβώς ζει και η Megan Jackson από την Αγγλία, μια κοπέλα που έχει γίνει αστέρι στο TikTok από τη νευρολογική διαταραχή από την οποία πάσχει και την κάνει να ξεχνά τη σύντροφό της.

Η 21χρονη διαγνώστηκε με το σύνδρομο στα 17 της και υποφέρει από προσωρινή παράλυση και απώλεια μνήμης. Αυτά περιγράφει στη σελίδα της στο κοινωνικό μέσο, αλλά και τους αγώνες της 22χρονης συντρόφου της, Tara Sorkin, η οποία είναι υποχρεωμένη να της υπενθυμίζει καθημερινά τον έρωτά τους.

Η Sorkin έχει σκαρώσει πολλούς τρυφερούς τρόπους για να βοηθά την Jackson με τη μνήμη της. Κρατά ημερολόγιο της σχέσης τους, την πηγαίνει σε μέρη που έχουν σημασία για τις δυο τους κ.ά.

«Είμαστε μαζί μόνο μερικούς μήνες, αλλά έχουμε περάσει πάρα πολλά. Την έχω ξεχάσει τουλάχιστον 4 φορές», είπε η κοπέλα στην εφημερίδα Mirror, λέγοντας πως όποιος ακούει για την κατάστασή τους θυμάται αμέσως την ταινία «Πρώτη φορά, κάθε φορά» (50 First Dates).

Όταν παθαίνει κάποια κρίση, της λένε πως «αυτή είναι η κοπέλα σου, η Tara» και η ίδια ανταποκρίνεται παρά τη σύγχυσή της. Κάποιες φορές όμως ούτε αυτό δουλεύει.

@meg.jacks

Sorry for being so quiet this weekend but this happened and it was hard to deal with. Hope you understand. #fnd #functionalneurologicaldisorder #fyp

♬ A Thousand Years – Christina Perri

«Κι εγώ σκέφτομαι ‘‘τι στο καλό, δεν είμαι καν ομοφυλόφιλη’’». Λέει μάλιστα πως εξαιτίας της χρόνιας πάθησής της, δεν είναι καν σίγουρη για τη σεξουαλικότητά της. «Την ξεχνώ συχνά».

Η ζωή της όμως παραμένει πολύ δύσκολη, καθώς πια παθαίνει κρίσεις σχεδόν καθημερινά. «Δεν μπορώ να δουλέψω, με έχουν απολύσει από τόσες πολλές δουλειές»..