Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκε ένας Βρετανός παιδόφιλος, ο οποίος χρησιμοποιούσε βιντεοπαιχνίδια, όπως το Fortnite, για να προσεγγίζει μικρά αγόρια ακόμη και 7 ετών.

Ο 23χρονος Adam Syers από το Λανκασάιρ είχε παλιότερα καταγράψει ένα μικρό παιδί, κάνοντας άσεμνα σεξουαλικά σχόλια ανεβάζοντας το βίντεο στο Facebook. Ο νεαρός, που κατέγραψε το βίντεο από το παράθυρο του σπιτιού του, είχε αφεθεί ελεύθερος τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μέσα σε λίγες ώρες όμως είχε επιστρέψει online, προσπαθώντας να προσεγγίσει παιδιά που έπαιζαν Fortnite και Roblox. Με το όνομα χρήστη JuicyGamer, άφησε ένα 12χρονο αγόρι να χρησιμοποιήσει 200 λίρες από την κάρτα του και έπεισε το παιδί να του στείλει μια φωτογραφία του με σορτσάκι.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε και ένας 7χρονος, τον οποίο ρώτησε αν θέλει να βγει μαζί του ραντεβού και να γίνει ο φίλος του, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο Syers είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση σε παιδί τον Νοέμβριο του 2012. Είχε λάβει μια προειδοποήση, καθώς ήταν 14 ετών.

Η δικηγόρος του είπε πως τώρα έχει αποδεχτεί ότι έχει «πρόβλημα» και «σεξουαλικό ενδιαφέρον για παιδιά». Είχε διαγνωστεί με ΔΕΠΥ, αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες ενώ πάλευε για να πάρει βάρος.

«Το μεγάλωμά του ήταν δύσκολο. Τον πήραν από συγγενή σε μικρή ηλικία, βίωσε κακοποίηση ενώ ήταν σε ανάδοχες οικογένειες και είχε να διαχειριστεί και τον θάνατο της μητέρας του. Δεν έχει επαφή με κανένα μέλος της οικογένειάς του και είναι απομονωμένος».

Η δικαστής δέχτηκε ότι ήταν ένα «ευάλωτο άτομο» και πως υπάρχει «κάποια προοπτική αποκατάστασης», επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών και 8 μηνών.