Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό του πυροβολικού σε τμήμα μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Εξαιτίας πυρών του πυροβολικού του εχθρού, ένας στρατιώτης (…) τραυματίστηκε. Του προσφέρθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να σωθεί η ζωή του», ανέφερε δελτίο Τύπου του υπουργείου που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Από τον Φεβρουάριο, η κατάσταση με τον εμφύλιο στο Ντονμπάς μοιάζει να οδεύει προς κλιμάκωση. Από την αρχή του τρέχοντος μήνα, έχουν σκοτωθεί 2 στρατιώτες και έχουν τραυματιστεί άλλοι 12, κυρίως λόγω βομβαρδισμών του πυροβολικού. Μέσα στο 2021, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού είναι 14 νεκροί και 40 τραυματίες. Στην πλευρά των φιλορώσων αυτονομιστών, οι απώλειες είναι τουλάχιστον 16

Περί αύξησης των παραβιάσεων της εκεχειρίας έκαναν λόγο οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σε έκθεσή τους που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Χθες βράδυ η Ομάδα των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών καταδίκασε αυτή που χαρακτήρισε επιχείρηση της Ρωσίας για την κατάληψη τμημάτων της ανατολικής Ουκρανίας, με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την έβδομη επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, που δεσμεύθηκε ότι «ούτε αναγνωρίζεται, ούτε πρόκειται να αναγνωριστεί» σε διεθνές επίπεδο.

Η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 14.000 ανθρώπους αφότου ξέσπασε τον Απρίλιο του 2014.