Η αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την σφοδρή κριτική ορισμένων πολιτικών που κάνουν λόγο για ένα μεγάλο σφάλμα. Σύμφωνα με τον Καρλ Λάουτερμπαχ, γιατρό και μέλος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, το εν λόγω εμβόλιο θα μπορούσε να αποτελέσει μια ασπίδα έναντι του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Rheinische Post» ο Δρ. Λάουτερμπαχ υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας που βιώνει τώρα η Ε.Ε οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της άγγλο – σουηδικής φαρμακευτικής θα έσωζαν ζωές. «Ο κίνδυνος εμφάνισης θρομβοεμβολικών επεισοδίων είναι της τάξης του 1 στους 100.000 εμβολιασμούς», τόνισε ο Δρ. Λάουτερμπαχ.

Παρόμοια κριτική άσκησε και η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία υποστήριξε ότι τα τελευταία αντισυλληπτικά χάπια που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να παρουσιάσουν θρομβοεμβολικά επεισόδια σε 8 έως 10 άτομα ανά 100.000 χρήστες, ενώ οι εμβολιασθέντες με το εμβόλιο της AstraZeneca που παρουσίασαν τέτοια επιπλοκή στη Γερμανία ανέρχονται σε τρεις ανάμεσα σε 1,6 εκατ. εμβολιασθέντες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρώμη, η απόφαση Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας να αναστείλουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της άγγλο – σουηδικής AstraZeneca ελήφθη κατόπιν συνεννόησης των υπουργών Υγείας των τριών κρατών – μελών της ΕΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.