Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Νέα Σμύρνη, Ελλάδα: Μια κατάσταση που βγήκε εκτός ελέγχου

Ξέφυγε η κατάσταση το βράδυ της Τρίτης (09/03) στην κινητοποίηση κατά της αστυνομικής βίας που διοργανώθηκε στην περιοχή, μετά τον ξυλοδαρμό ενός πολίτη στην Πλατεία. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν, όταν ένα άτομο από το πλήθος κατάφερε να ρίξει τον ένστολο από το μηχανάκι, με αποτέλεσμα να δεχθεί άγρια επίθεση.

Κατάνια, Ιταλία: Ένας κόκκινος «εφιάλτης» πάνω από τη Μεσόγειο

Η Αίτνα, το μεγαλύτερο πλέον ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης «βρυχάται» ξανά και προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμο, ενώ παράλληλα έχει αναστατώσει τους επιστήμονες. Μάλιστα, το νέφος αερίων και τέφρας ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα, ενώ το… ξύπνημα του Ηφαιστείου θα μπορούσε να επηρεάσει τη Μεσόγειο.

Σουμάτρα, Ινδονησία: Άλλος ένας «γίγαντας» που… ξύπνησε

Άλλο ένα ηφαίστειο του πλανήτη ενεργοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος για το Σιναμπούνγκ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, το οποίο εκτόξευσε τεράστια σύννεφα τέφρας, που έφτασαν τα 1.000 μέτρα σε ύψος, με τα σύννεφα στάχτης να ταξιδεύουν έως και 3 χιλιόμετρα μακριά. Περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη γύρω περιοχή.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Κραυγή αγωνίας για τη Μιανμάρ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους της Μιανμάρ κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος που ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας συνεχίζονται. Μάλιστα, κινητοποιήσεις γίνονται και στο εξωτερικό, όπως στη Νότια Κορέα, με τη συμβολική αυτή κίνηση βουδιστών μοναχών, που ζητούν επιστροφή της δημοκρατίας.

Φουκουσίμα, Ιαπωνία: Τα «φαντάσματα» θυμίζουν την καταστροφή

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και γύρω στις 19.000 έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας της φυσικής καταστροφής. Ο κόσμος που βρίσκεται στην περιοχή προσπαθεί να ορθοποδήσει, ωστόσο τα… φαντάσματα του παρελθόντος παραμένουν.

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Η ημέρα της γυναίκας έφερε έκρηξη βίας

Πολύ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Πόλη του Μεξικού στις 8 Μαρτίου, όταν γυναίκες που διαδήλωναν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συγκρούστηκαν με την Αστυνομία σε οδοφράγματα που περιβάλλουν το Εθνικό Ανάκτορο. Στη χώρα επικρατεί μια τεταμένη κατάσταση μεταξύ του φεμινιστικού κινήματος και της κυβέρνησης, κάτι που κάνει ακόμη πιο έκρυθμη την κατάσταση.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Ένας διάδρομος προς την ελπίδα

Στην πρόοδο που συντελείται με την εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ επικεντρώθηκε κατά το διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος της χώρας υπογράμμισε ότι η εξέλιξη της διαδικασίας γεννά ελπίδες ότι -εν μέρει τουλάχιστον- θα επιτευχθεί η επιστροφή στην ομαλότητα μέχρι την 4η Ιουλίου. Ωστόσο, οι Αμερικανοί βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της πανδημίας στον μέγιστο βαθμό.

Κίεβο, Ουκρανία: Η αγωνιώδης προσπάθεια για να νικήσει η ζωή

Νέο ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της Ουκρανίας, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, σημειώθηκε εντός της εβδομάδας. Η χώρα έχει καταγράψει περίπου 1,5 εκατ. κρούσματα και περίπου 30.000 θανάτους, με τους γιατρούς να δίνουν μεγάλη μάχη να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους στη ζωή.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: «Ο Μαραντόνα δεν πέθανε, τον σκότωσαν»

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο, με τις αρμόδιες Αρχές της Αργεντινής να συνεχίζουν την έρευνα για τα αίτια που αυτός επήλθε. Αρκετοί οπαδοί του «θεού» της μπάλας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής πιστεύουν ότι ουσιαστικά δολοφονήθηκε και μέσω συλλαλητηρίου ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.