Ένα αγόρι 15 ετών από τη Φλόριντα σκότωσε έναν άντρα αφού τον λήστεψε.

Το θύμα ήταν ο 37χρονος κτηματομεσίτης Stefano Barbosa, ο οποίος πήγαινε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού την 1η Φεβρουαρίου.

Κάποια στιγμή ένας ένοπλος νεαρός με μάσκα τον πήρε από πίσω, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Ο Henry Lee Lewis τον σταμάτησε λίγο παρακάτω, τον απείλησε με το όπλο και τον πήγε σε κοντινή τράπεζα.

Εκεί τον ανάγκασε να βγάλει από το ΑΤΜ 1.000 δολάρια. Κατόπιν τον ανάγκασε να μπει στο αμάξι του και τον οδήγησε λίγο πιο μακριά, σε ερημική περιοχή, όπου τον πυροβόλησε εξ επαφής στο στήθος.

Ο νεαρός έκλεψε μετά το αμάξι του θύματος, με καταγωγή από τη Βραζιλία, έχασε όμως τον έλεγχο και τράκαρε σε ένα δέντρο. Διέφυγε τελικά πεζός.

Ο ιδιοκτήτης ένας σπιτιού που άκουσε το τρακάρισμα ειδοποίησε την αστυνομία, που βρήκε το πτώμα του Barbosa μέσα στο αμάξι.

Τον Lewis αναγνώρισαν από βίντεο κλειστού κυκλώματος οι υπεύθυνοι του σχολείου του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας South Florida Sun-Sentinel. Ψάχνοντας το κινητό του, η αστυνομία βρήκε αποθηκευμένο ένα άρθρο για το θύμα.

Ο 15χρονος έχει ποινικό ιστορικό, καθώς στα 12 του κατηγορήθηκε για υπόθεση με όπλα. Για την ώρα κρατείται προφυλακισμένος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο εισαγγελέας δήλωσε μάλιστα πως θα δικαστεί ως ενήλικος, ώστε να είναι στο τραπέζι η μέγιστη ποινή για το έγκλημά του…