Έχουν περάσει περισσότερα από 130 χρόνια από τότε που η περιοχή Whitechapel του Λονδίνου, βίωσε μια τρομαχτική περίοδο κατά την οποία πέντε γυναίκες -πόρνες στο επάγγελμα- βρήκαν το θάνατο με τον πιο ειδεχθή τρόπο, το διάστημα μεταξύ 1888-1891. Ιστορικοί και ερασιτέχνες ερευνητές εξακολουθούν να διαφωνούν για την πραγματική ταυτότητα του διαβόητου Τζακ Αντεροβγάλτη, με μια απίστευτη θεωρία να θέλει μέλος της βρετανικής, βασιλικής οικογένειας να ήταν ο άγνωστος μέχρι σήμερα δολοφόνος που σκότωνε τα θύματά του με απίστευτη αγριότητα.

Περίπου τη δεκαετία του 1960, μετά τη δημοσίευση της βιογραφίας του Φίλιπ Τζούλιαν για τον Βασιλιά Έντουαρντ VII, μια θεωρία κέρδιζε όλο και περισσότερο το κοινό, η οποία θεωρούσε ότι ο κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος δεν ήταν άλλος από τον εγγονό της βασίλισσας Βικτώριας, πρίγκιπας Άλμπερτ Βίκτορ Κρίστιαν Έντουαρντ.

Ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Έντουαρντ VII, πέθανε νωρίτερα από τον πατέρα του σε ηλικία 28 ετών και έτσι δεν έγινε ποτέ βασιλιάς. Ο Έντι, όπως ήταν το παρατσούκλι του, έμεινε στην ιστορία της βρετανικής, βασιλικής οικογένειας ως ο «ύποπτος» για τις ειδεχθείς δολοφονίες που διαπράχθηκαν στο Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα.

Παρόλο που οι ειδήσεις ανέφεραν ότι ο Έντι δεν βρισκόταν κοντά στην περιοχή Whitechapel την περίοδο που σημειώθηκαν οι τραγικές δολοφονίες, τα ερωτήματα προέκυψαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα λόγω της μυστηριώδους ζωής (πολλές είναι οι εικασίες που υποστηρίζουν ότι ήταν ομοφυλόφιλος) και θανάτου του Έντι. Παρόλο που πέθανε από γρίπη το 1892, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πέθανε από σύφιλη και διέπραξε τους φόνους μέσα στην παραφροσύνη της αρρώστιας.

Υπάρχει, ωστόσο, και μία δεύτερη θεωρία που δεν συνδέει απευθείας τον Άλμπερτ με τους φόνους. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι ο Άλμπερτ ερωτεύτηκε ένα νεαρό καθολικό κορίτσι που ζούσε στο Whitechapel, το οποίο παντρεύτηκε κρυφά και μαζί του απέκτησε ένα παιδί. Αλλά η ιδέα ότι ο ενδεχόμενος κληρονόμος του θρόνου θα είχε ένα παιδί με έναν απλό αστό, και ιδιαίτερα καθολικό, ήταν απαράδεκτη για τη βασιλική οικογένεια. Σε αυτό το σενάριο, οι δολοφονίες διαπράχθηκαν στην πραγματικότητα από πράκτορες της βασιλικής οικογένειας που δολοφόνησαν όποιον γνώριζε τον μυστικό γάμο ή το παιδί του πρίγκιπα και μελλοντικού βασιλιά.