Πιάτο-θησαυρός ανακαλύφθηκε σε διαμέρισμα

Το βρήκαν τα εγγόνια της ιδιοκτήτριας μετά το θάνατό της


ΚΟΣΜΟΣ
20:15
04/08/2014
Πιάτο-θησαυρός ανακαλύφθηκε σε διαμέρισμα
1
loading

Ένα κινέζικο πιάτο που βρέθηκε σε ένα ντουλάπι στο διαμέρισμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο Leeds της Αγγλίας, αποδείχθηκε ότι ήταν ένας πολύτιμος θησαυρός αξίας 300.000 λιρών Αγγλίας.

Το διαμέτρου 20 εκατοστών πιάτο «έπιασε» τελικά στη δημοπρασία που έγινε 100 φορές πάνω από την αρχικά εκτιμώμενη τιμή, η οποία κυμαινόταν ανάμεσα στις 2.000-3.000 λίρες.

Είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από νεφρίτη και οι ειδικοί άρχισαν να υποψιάζονται ότι είχαν υποτιμήσει την πραγματική του αξία, όταν άρχισαν να δέχονται προσφορές από την Άπω Ανατολή, πολύ πριν από την ημερομηνία που είχε καθοριστεί για τη δημοπρασία.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές κατέλαβαν 11 τηλεφωνικές γραμμές, ενώ άλλοι έσπευσαν να κάνουν τις προσφορές τους μέσω διαδικτύου.

Το «σφυρί» τελικά χτύπησε τρεις φορές όταν έφτασε τις 300.000 λίρες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, ο άγνωστος πλειοδότης είναι από την Κίνα. Συνολικά διέθεσε 360.000 λίρες με όλους τους φόρους που συνοδεύουν το πολύτιμο απόκτημά του.

Τα τρία εγγόνια της αρχικής ιδιοκτήτριας μοιράστηκαν το ποσό. Η ίδια το είχε αγοράσει πριν από 40 περίπου χρόνια.

Το πιάτο χρονολογείται από την εποχή του κινέζου αυτοκράτορα Qianlong, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Qing το 18ο αιώνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dolphin

    Στην αρχική σελίδα σας δείχνει αυτή τη στιγμή ότι υπάρχουν μέσα 38 σχόλια κι εγώ δε βλέπω ούτε ένα!!! Και σε άλλα άρθρα το ίδιο! Για να κάνει ο κόσμος κλικ!! Έλεος!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει