Με την προσωπική του «καθαρή» περιουσία να κυμαίνεται στα 33,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ο «κύριος Facebook» Mark Zuckerberg βρίσκεται στη 16η θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων όλου του κόσμου του περιοδικού Forbes.

Ο νεαρός Mark είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους που κατάφεραν να έχουν περισσότερα δισεκατομμύρια από… «χρόνια» στην πλάτη τους.

Κι ενώ ο ίδιος είναι γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, την ίδια στιγμή ζει μια υπερβολικά πολυτελή ζωή.

Διαβάστε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συναρπαστική ζωή του Mark Zuckerberg, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα αφιέρωμα του Business Insider.

Ο Mark Zuckerberg γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1984 στην περιοχή White Plains στη Νέα Υόρκη.

Μεγάλωσε με τα τρία αδέρφια του στη γειτονική πόλη Dobbs Ferry και στην ηλικία των 12 ετών χρησιμοποίησε το Atari BASIC για να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα μηνυμάτων, το οποίο χρησιμοποιούσε ο πατέρας του στο οδοντιατρικό του ιατρείο.

Ο νεαρός Mark φοίτησε σε ένα ιδιωτικό σχολείο (Phillips Exeter Academy) του New Hampshire. Ενώ πήγαινε ακόμη σχολείο δημιούργησε μια πρώιμη πλατφόρμα μουσικής streaming, για την οποία έδειξαν ενδιαφέρον η AOL και η Microsoft.

Το 2002 γράφτηκε στο Χάρβαρντ, όπου σύντομα έγινε γνωστός για τις δεξιότητές του με τους υπολογιστές. Αποφάσισε όμως να παρατήσει το πανεπιστήμιο και να αφοσιωθεί με το «Facebook», το οποίο «έτρεχε» μέσα από το δωμάτιο της εστίας του.

Προτού φύγει από το πανεπιστήμιο γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, Priscilla Chan.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 19 Μαΐου του 2012, σε ένα γάμο-έκπληξη για τους καλεσμένους τους, οι οποίοι πίστευαν ότι πήγαιναν στην τελετή αποφοίτησης της Chan.

Πήγαν για μήνα του μέλιτος στην Ιταλία, όπου πέταξαν με ιδιωτικό τζετ και έμειναν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Portrait Suites και στο οποίο οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 800 δολάρια τη βραδιά.

Μέχρι το τέλος του 2005 το Facebook είχε ξεπεράσει τους 5,5 χρήστες και είχε «βγάλει» 12,7 εκατομμύρια δολάρια από την Accel Ventures.

Η επιτυχία του Zuckerberg συνεχίστηκε και το 2010 το Facebook «φιλοξενήθηκε» στο περιοδικό Time ως ο «άνθρωπος της χρονιάς».

Ο Mark συνηθίζει να συναντιέται με πολύ ισχυρούς ανθρώπους, όπως ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέντεφ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ίδιος ανακηρύχτηκε ως ο μεγαλύτερο φιλάνθρωπος το 2013, έχοντας δωρίσει μετοχές του Facebook αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων στο ίδρυμα Silicon Valley Community Foundation. Έχει δώσει ακόμη αρκετά χρήματα σε ένα δημόσιο σχολείο του Νιου Τζέρσεϊ και στη μη κερδοσκοπική ιστοσελίδα Internet.org.

Παρά τα πολλά μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό και τα πολυτελή σπίτια του στο Palo Alto και το Σαν Φρανσίσκο, ο Mark Zuckerberg ζει μια απλή ζωή και προτιμά τα φούτερ από τα… κοστούμια.