Οι μάχες στο Ντόνετσκ,στο προπύργιο των αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι πολιτών και τον τραυματισμό 13 σε διάστημα 24 ωρών, όπως έγινε γνωστό από τη δημαρχία της πόλης.

Τα θύματα καταγράφηκαν στη συνοικία Πετρόφσκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος του Ντονέτσκ Κονσταντίν Σαβίνοφ.

Μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι είδε στην πόλη χθες Σάββατο πολλά συγκροτήματα κατοικιών και ένα σχολείο κατεστραμμένα από πυρά του πυροβολικού.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της πόλης Λουχάνσκ δήλωσαν ότι τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών από βομβαρδισμούς.

Εξάλλου πολλοί κάτοικοι του Λουχάνσκ δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα και κάποιοι είναι και χωρίς νερό, σύμφωνα με τη δημαρχία της πόλης.

Η προέλαση του ουκρανικού στρατού στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει αναγκάσει τους αντάρτες να εγκαταλείψουν τις περισσότερες πόλεις που είχαν καταλάβει και τους περιόρισε κυρίως στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ.