Η αστυνομία της Λουιζιάνα έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος για ένα περιστατικό που στέρησε τη ζωή σε 3 ανθρώπους και έστειλε άλλους 2 στο νοσοκομείο.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα της κομητείας μόνταρε το βίντεο του Σαββάτου που παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πελάτης αρνήθηκε να αδειάσει το όπλο του, όπως δήλωσε υπάλληλος του καταστήματος. Νεκροί είναι ο 47χρονος Herbert Fischbach, η 59χρονη Veronica Billiot και ο 27χρονος Joshua Jamal Williams.

Ο σερίφης Joseph Lopinto δήλωσε πως ο δράστης πυροβόλησε δύο ανθρώπους μέσα στο μαγαζί και δέχτηκε μετά τις σφαίρες από αρκετούς, είτε υπαλλήλους είτε πελάτες, σε ένα αιματηρό περιστατικό που μεταφέρθηκε και στον εξωτερικό χώρο.

Ο Lopinto δήλωσε πως από τα πυρά τραυματίστηκαν δύο ακόμα άνθρωποι, που νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν και πώς συνδέονται με τα γεγονότα.

Ο εκπρόσωπος του οπλοπωλείου, Michael Mayer, κατονόμασε τον 27χρονο Williams ως δράστη.

Όπως δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, ο Williams μπήκε στο κατάστημα της Νέας Ορλεάνης με το όπλο του γεμάτο. Του ζήτησαν να το αδειάσει και εκείνος εξαγριώθηκε. Άρχισε να πυροβολεί όποιον έβλεπε.

Πελάτες και υπάλληλοι έπιασαν τα δικά τους όπλα και «εξουδετέρωσαν την απειλή», όπως είπε.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη…