Στη Ρώμη η νεαρή που καταδικάσθηκε σε θάνατο γιατί ασπάστηκε το Χριστιανισμό

Το γύρο του κόσμου είχε κάνει η είδηση για την 27χρονη Σουδανή


ΚΟΣΜΟΣ
17:01
24/07/2014
Στη Ρώμη η νεαρή που καταδικάσθηκε σε θάνατο γιατί ασπάστηκε το Χριστιανισμό
loading

Η Μέριαμ Χάγια Ιμπραχίμ Ισάγκ η οποία στην χώρα της είχε καταδικασθεί σε θάνατο επειδή ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό μόλις έφθασε αεροπορικώς στη Ρώμη.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσαμπίνο το οποίο απέχει 30 χλμ. από την Αιώνια Πόλη.

Εικόνες της ιταλικής τηλεόρασης έδειξαν την 27χρονη Σουδανή να αναχωρεί από το αεροδρόμιο συνοδευόμενη από την οικογένειά της και τον ιταλό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Λάπο Ποστέλι

Τη νεαρή Σουδανή συνόδευε στο ταξίδι της ο ιταλός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος παρακολουθεί εδώ και καιρό την υπόθεσή της.

Η Μέριαμ βρισκόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ από τις 26 Ιουνίου μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά, ενώ στις 3 Ιουλίου είχε ήδη συναντηθεί με τον ιταλό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.

Με αναφορά στην περίπτωση της 27χρονης Σουδανής, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά την εναρκτήρια ομιλία του για την ιταλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο είχε τονίσει ότι «αν δεν υπάρξει μια ευρωπαϊκή αντίδραση, δεν μπορούμε να έχουμε το δικαίωμα να αποκαλούμαστε Ευρωπαίοι».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει