Είναι η τρομακτική στιγμή της επίθεσης και της απαγωγής ενός 31χρονου άντρα μέρα μεσημέρι έξω από το διαμέρισμά του σε μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές του Μεξικού. Πρόκειται για μια επίθεση που πιστεύεται ότι οργανώθηκε από έναν από τους πιο καταζητούμενους φυγάδες του FBI.

Βίντεο που τραβήχτηκε από άνθρωπο που είδε το σοκαριστικό περιστατικό δείχνει μια ομάδα ενόπλων να χτυπά τον Ρολάντο Γκαρσία την ώρα που εκείνος φωνάζει επανειλημμένως για βοήθεια στη μέση του δρόμου στη San Pedro Garza Garcia, έναν δήμο στη βορειοανατολική πολιτεία Nuevo León, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ένας μασκοφόρος άντρας χτυπά επανειλημμένως τον Γκαρσία στο πίσω μέρος του κεφαλιού του προτού πέσει στο έδαφος και τον βάλουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο Volkswagen, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το περιστατικό σόκαρε τους κατοίκους στη γειτονιάς San Pedro Garza Garcia neighborhood της Valle de San Ángel, όπου μένουν οι πιο πλούσιες οικογένειες στο Μεξικό και Αμερικανοί διπλωμάτες.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας Nuevo León, στη San Pedro Garza Garcia έχει καταγραφεί μόνο το 1% των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην πολιτεία το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από την αστυνομία, την απαγωγή διέταξε ο José Villareal. Οι ΗΠΑ προσφέρουν ένα εκατομμύριο δολάρια ως ανταμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του 43χρονου για τον ρόλο που έπαιξε στη δολοφονία, στις 23 Μαΐου 2013, του μεξικανού δικηγόρου Juan Jesús Guerrero στο Τέξας.

Ο Villareal, που κατηγορείται από το FBI ότι επιβλέπει τη διακίνηση ναρκωτικών σε San Pedro Garza Garcia και Monterrey για το καρτέλ Beltran-Leyva Organization (BLO), φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία του Guerrero επί δύο χρόνια.