Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ενώ πυκνός καπνός αναδυόταν από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται τόσο από πολίτες όσο και από τον στρατό της χώρας, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς μάρτυρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μία ομάδα μαχητών εισέβαλαν σε ένα κτίριο στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου και άνοιξαν πυρ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν έχουν αναλάβει τον χειρισμό της κατάστασης. Περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν όταν γνωρίζουμε περισσότερα», δήλωσε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά με τις αναφορές για την επίθεση στο αεροδρόμιο, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι μπορούσε να δει ένα μαύρο σύννεφο καπνού πάνω από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και άκουσε πολλές εκρήξεις ο ήχος των οποίων έμοιαζε με αυτόν χειροβομβίδων. Ένα αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Σεντίκ Σεντικί, δήλωσε ότι δυνάμεις ταχείας αντίδρασης είχαν σταλεί στην περιοχή.

Την Τρίτη, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε πολυσύχναστη αγορά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 43 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 74, στην ανατολική επαρχία Πακτίκα, κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν.