Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται ισραηλινοί να κάθονται και να απολαμβάνουν το… θέαμα. Όταν η μισαλλοδοξία έχει εμποτιστεί στα μυαλά και την νοοτροπία των ανθρώπων, τότε μπορεί να συμβεί και αυτό.

Στη σοκαριστική φωτογραφία εμφανίζονται Ισραηλινοί σε λόφο απέναντι από τη Λωρίδα της Γάζας, να «χαζεύουν» την πλευρά των παλαιστινιακών οικισμών, η οποία σφυροκοπείται από αέρος και θαλάσσης από τις ισραηλινές δυνάμεις, σαν να βλέπουν πυροτεχνήματα. Η… παρέα που επέλεξε αυτό τον ανεκδιήγητο τρόπο για να «διασκεδάσει» έχει μαζί της καρεκλάκια, μπύρες και αναψυκτικά, ενώ δεν παραλείπει να φτάνει στο υπέρτατο σημείο της κτηνωδίας και να χειροκροτά.

Και αυτό έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία μόλις ημέρα μετά τις φρικιαστικές εικόνες από τα διεθνή πρακτορεία, στις οποίες αποτυπώθηκε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο η πραγματικότητα για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας. Άμαχοι, δεκάδες μικρά παιδιά τυλιγμένα με σάβανα αφού τα ξέθαψαν από τα συντρίμμια.

Αποτελεί απορία όλων αν οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι δεν παρακολουθούσαν από απόσταση κάποιων χιλιομέτρων αλλά από μερικών μέτρων την γενοκτονία που λαμβάνει χώρα στη Λωρίδα της Γάζας επί 4 ημέρες και έβλεπαν τα πρόσωπα των μικρών παιδιών πριν και μετά τους βομβαρδισμούς, αν θα είχαν τα ίδια χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους.