Η σημαία της Ουκρανίας κυματίζει στο δημαρχείο του Σλαβιάνσκ, το προπύργιο των αυτονομιστών στις ανατολικές περιοχές της χώρας που ανακατελήφθη σήμερα από τις δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσαν ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Βαλέριι Γκελετέι και ο αρχηγός του επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Βίκτορ Μουζένκο.

Ο υπουργός και ο αρχηγός του επιτελείου ανακοίνωσαν την είδηση αυτή στον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος είχε δώσει νωρίτερα σήμερα τη διαταγή να υψωθεί η σημαία στο δημαρχείο ώστε να υπογραμμιστεί έτσι συμβολικά η ανάκτηση της πόλης αυτής.

Ο ουκρανός υπουργός Νεολαίας Ντμίτρι Μπουλάτοφ δήλωσε πως η σημαία των ανταρτών που κυμάτιζε προηγουμένως στο δημαρχείο θα καεί.

Ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Μπροντάι δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως οι αυτονομιστές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους κατά μήκος του βόρειου μετώπου τους εξαιτίας της επίθεσης των κυβερνητικών δυνάμεων και της «συντριπτικής αριθμητικής υπεροχής τους».

Πηγή προσκείμενη στους αντάρτες είπε στο Reuters πως τα ουκρανικά στρατεύματα υπερτερούσαν αριθμητικά των ανταρτών σε αναλογία 50 προς ένα. «Η αντίστασή μας δεν διαλύθηκε», τόνισε πάντως ο Αντρέι Πούργκιν, ένας αρχηγός των ανταρτών, ο οποίος υποστήριξε πως οι μαχητές έφυγαν από την πόλη μόνο και μόνο για να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό.

(φωτογραφία αρχείου)