Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η διεύθυνση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι η Λεωφόρος Πενσυλβανίας 1600, εκεί όπου εντοπίζεται ο περίφημος και πολυφωτογραφημένος Λευκός Οίκος. Γνωρίζετε, ωστόσο, πού μένει ο Αντιπρόεδρος της Αμερικής; Απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει ένας «Λευκός Οίκος» και γι’ αυτόν, ωστόσο, αρκετά μικρότερος και λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό.

Και ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι ανέκαθεν ο Αντιπρόεδρος της Αμερικής θα διέθετε το δικό του ιστορικό αρχοντικό ως κατοικία του, στην πραγματικότητα αυτή υπάρχει μόλις από το 1974. Πριν από αυτό, ο εκάστοτε Αντιπρόεδρος ζούσε σε σπίτια, διαμερίσματα ή ξενοδοχεία και λάμβανε επίδομα στέγασης όπως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Το 1966, το Κογκρέσο συμφώνησε να χτίσει μια επίσημη κατοικία για χρήση από τον Αντιπρόεδρο, ωστόσο το σχέδιο καθυστέρησε και έτσι αποφασίστηκε να ανακαινιστεί ένα συγκεκριμένο σπίτι σε κρεμ χρώμα ως «προσωρινή κατοικία» για τον Αντιπρόεδρο. Αυτό δεν είναι άλλο από το Number One Observatory Circle, στο οποίο μέχρι και σήμερα διαβιούν οι εν ενεργεία Αντριπρόεδροι των ΗΠΑ.

Το όμορφο τριώροφο αρχοντικό της βασίλισσας Άννας βρίσκεται περίπου 2,5 μίλια από τον Λευκό Οίκο και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να χαρακτηρίζεται νόμιμα ως «επίσημη προσωρινή κατοικία του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Χτισμένο το 1893, κατά το παρελθόν αποτέλεσε την οικία του Αρχηγού Ναυτικών Επιχειρήσεων, καθώς βρίσκεται στο έδαφος του αμερικανικού Ναυτικού Παρατηρητηρίου. Στην πραγματικότητα, το Ναυτικό Παρατηρητήριο συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα ως τόπος επιστημονικής μελέτης. Χτισμένο από τούβλο από τερακότα, δεν ήταν βαμμένο με το τρέχον κρεμ χρώμα, μέχρι την ανακαίνιση στη δεκαετία του 1970. Τι θα απολαμβάνει, λοιπόν, η Καμάλα Χάρις από τις 20 Ιανουαρίου στα συνολικά 836 τετραγωνικά μέτρα της τριώροφης κατοικίας;

Ο πρώτος όροφος του σπιτιού περιλαμβάνει την τραπεζαρία, τον κήπο και τα σαλόνια, καθιστικά και μια κουζίνα, μια επίσημη αίθουσα υποδοχής και μια περιμετρική βεράντα. Στον δεύτερο όροφο, υπάρχει το υπνοδωμάτιο επισκεπτών, η κύρια σουίτα και ένας χώρος γραφείου, ενώ τα δωμάτια των υπαλλήλων στη σοφίτα έχουν πλέον μετατραπεί σε τέσσερα υπνοδωμάτια. Τέλος, η οικογενειακή κουζίνα βρίσκεται στο υπόγειο του αρχοντικού.

Από το 1977 και έπειτα κάθε ένοικος της κατοικίας πρόσθεσε τη δική του πινελιά στο αρχοντικό. Όπως η σύζυγος του Walter Mondale, Joan, που είχε πάθος για την τέχνη και χρησιμοποίησε το σπίτι για να παρουσιάσει τη συλλογή της, George H.W. Ο Dan Quayle πρόσθεσε μια πισίνα, την οποία ο Joe Biden (ο νέος εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ) φέρεται να απολάμβανε κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Οι Bidens, δε, δημιούργησαν έναν «Κήπο Οικογενειακής Κληρονομιάς», με ταφόπετρες που υποδηλώνουν προηγούμενους αντιπροέδρους κατοίκους και μέλη της οικογένειας, ακόμη και τα κατοικίδια ζώα τους, ενώ η σημερινή Δεύτερη Κυρία Karen Pence φέρεται να δημιούργησε μια κυψέλη μελισσών το 2017.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.