Ο 54χρονος Αλβανός τραπεζικός και επιχειρηματίας, Αρτάν Σάντο, δολοφονήθηκε την Πέμπτη στα Τίρανα, δεχόμενος 6 πυροβολισμούς μπροστά στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Credins Bank, που έχει δημιουργηθεί από Αλβανούς επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και το θύμα, που κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή.

Η Credins Bank βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αλβανίας, στην περιοχή Kamal Ismail και βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το αλβανικό Κοινοβούλιο.

Οι αρχές της χώρας κάνουν λόγο για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου που πληρώθηκε από το εξωτερικό, με αξία 300.000 ευρώ, που σκοπό είχε να σταλεί μήνυμα στους συνεργάτες του επιχειρηματία, που φέρεται σύμφωνα με τα Μέσα να έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του τραπεζικού του ιδρύματος.

Οι δράστες, που σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία παρακολουθούσαν επί αρκετές μέρες το θύμα, ακολουθούσαν τον Σάντο από το σπίτι του μέχρι το σημείο της δολοφονίας, με μηχανή μεγάλου κυβισμού κάτι που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας καθ’ όλη τη διαδρομή και τον εκτέλεσαν πυροβολώντας τον έξι φορές, από κοντινή απόσταση.