Η Αργεντινή κατέβαλε ένα δισ. δολάρια για μια πληρωμή του χρέους

Ο υπ. Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της


ΚΟΣΜΟΣ
20:53
26/06/2014
Η Αργεντινή κατέβαλε ένα δισ. δολάρια για μια πληρωμή του χρέους
1
loading

Η Αργεντινή κατέθεσε σήμερα ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μια αμερικανική τράπεζα για να διευθετήσει την πληρωμή ενός μέρος τους χρέους της προς τους πιστωτές της χώρας που είχαν δεχθεί την αναδιάρθρωση των ομολόγων που διακρατούσαν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Άξελ Κισίλοφ υπογράμμισε ότι η πληρωμή αυτή που λήγει στις 30 Ιουνίου «ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια» και αποδεικνύει «την επιθυμία της Αργεντινής να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς το 100% των πιστωτών της».

Έπειτα από μια απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης, το Μπουένος Άιρες πρέπει να καταβάλει 1,33 δισεκ. δολάρια σε δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια που δεν είχαν δεχθεί την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής που διακρατούσαν, προτού συνεχίσει να πληρώνει τους πιστωτές της που δέχθηκαν την αναδιάρθρωση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά την κατάρρευση της οικονομίας της το 2001 η Αργεντινή αποπληρώνει σταδιακά το χρέος της, ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 93% των ιδιωτών πιστωτών της δέχτηκε την αναδιάρθρωση του χρέους, όμως το υπόλοιπο 7%, κυρίως κερδοσκοπικά κεφάλαια, δεν συμφώνησε και προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την αποπληρωμή στο 100% της αξίας των ομολόγων που είχαν αγοράσει σε πολύ χαμηλές τιμές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar KOS

    Εχει δίκιο που αποκάλεσε ληστές τα κεφάλαια αυτά που δεν δέχτηκαν αναδιάρθρωση.(Πλήρωσαν 30 σεντ το δολαριο ομολογων που αγόρασαν) Όμως όσο η Αργεντινή δεν πλήρωνε το χρέος της αυτό δεν ήταν καλό για τις άλλες χρεομένες χώρες( βλέπε Ελλάδα). Οπότε και μόνο από αυτή την άποψη η είδηση αυτή είναι καλή για την Ελλάδα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει